Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Rosengård FF 22 15 3 4 48
2 Borstahusens BK 22 14 3 5 45
3 Husie IF 22 12 5 5 41
4 Furulunds IK 22 12 4 6 40
5 Uppåkra IF 22 12 4 6 40
6 Dalby GIF 22 10 2 10 32
7 Teknologkårens IF 22 9 4 9 31
8 AIF Barrikaden 22 9 4 9 31
9 Linero IF 22 7 4 11 25
10 Billeberga GIF 22 6 2 14 20
11 BK Fram 22 3 3 16 12
12 Skånekurd FF 22 2 4 16 10

Match

BK Fram

2 - 2
Exercisfältet
8 september 2018
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: BK Fram - AIF Barrikaden

Startelva: Johan – Viktor T, Henke, Mattias A, JT – Victor L – Oskar W, Alex – Maksym, Mathias K, Ahmed

Avbytare var Shershah som spelade sista knappa 20 som defensiv mittfältare, Hamuda som spelade sista kvarten som högeranfallare och Krekula och Mohammed Ali som inte spelade alls.

Matchen började ju inte så där våldsamt bra för oss. När jag satt mig till rätta och lagt block och penna i knät tittar jag upp och finner en Framspelare som sprungit ifrån vårt försvar och är ensam på väg mot mål och som sedan också gör ett säkert avslut efter bara 35 sekunders spel.

Vi tar sedan trots kraftig motvind ganska direkt över spelet men skapar inte mer än halvchanser. Däremot är Fram mycket effektivare när de kommer i sina kontringar. De avlossade under första halvlek 5 skott och alla på mål medan vi spred våra lite överallt. Det var också Fram som gjorde nästa mål och det föll i den 16:e minuten.

Alla som spelat i vårt lag vet ju att vi i alla fall aldrig faller på moralen och vi lät oss inte nedslås och var nu inte bara fortsatt överlägsna spelmässigt utan skapade nockså en hel del chanser varav en del högkaratiga. Vi fick också till en reducering i den 24:e minuten. Victor L slog en fin passning i djupet till Maksym som vände bort en gubbe innan han stänkte in bollen från nära håll. Strax efter detta borde vi kvitterat efter ett mycket fint anfall där Maksym till slut blev helt ren men inte alls fick till avslutet.

I den 34:e min fick Fram ett fint kontringsläge när de kom 4 mot 3 men killen som fick ta avslutet men inte gjorde det bättre än att Johan kunde rädda det välplacerade men i den kraftiga medvinden förvånansvärt lösa skottet.

Halvleken avslutade sedan med ett koppel av chanser för oss. Bästa chansen var när Mathias K drogs ner och vi enligt samtliga i laget utan minsta tvekan skulle haft straff (själv kunde jag inte alls avgöra det från min position på den läktare som till min glädje fanns - eftersom man då får så mycket bättre överblick – men som av någon fullständigt obegriplig började typ 15 meter från själva planen). Denna uteblivna straff borde dock inte fått någon betydelse eftersom Ahmed via en spelare fick ett läge som han aldrig brukar missa, med målvakten ur spel, uteförsvaret helt oorganiserat, med bara 10 meter till målet och tid på sig att skjuta, men han sköt dessvärre någon meter ovanför.

Andra halvlek fick ett lite annat utseende. Till en början fortsatte vi att dominera spelmässigt men inte alls lika mycket som innan paus. Fram förmådde nu stundtals etablera ett spel under lite längre tid på vår planhalva. Vi lyckades i alla fall kvittera i den 56:e min på ett ganska snarlikt mål som det första om än spegelvänt. Nu hade Maksym efter flitigt roterande i anfallet hamnat på vänsterkanten och fick den här gången en passning från Oskar vilken han förvaltade väl när han åter vände bort en motståndare innan han enkelt lade in bollen från lika nära håll som vid första målet.

Nu gick båda lagen för seger och det blev betydligt mer hawaii över spelet med underbemannade försvarslinjer vilket ledde till rätt många chanser. Först gjorde en Framspelare en mycket fin individuell prestation när han i den 71:a min efter ett par fina dribblingar tog sig nästan ända fram till målet men dessbättre för oss sköt tätt utanför. Tre minuter senare brände en av de våra närmast ofattbart ett läge från bara ett par meters håll och med målvakten felplacerad. Med cirka 20 minuter kvar tog faktiskt Fram över lite och hade också de klart bästa möjligheterna att avgöra (även om vi fick en del fina kontringsmöjligheter när äntligen Ahmed, som annars var stenhårt markerad hela tiden, fick lite utrymme men vi utnyttjade dem dåligt och även om vi ibland var ytterst nära att skapa riktigt heta chanser så missade vi alltid de avgörande passningarna).

I den 83:e min tvingades vi (Henke?) rensa precis på mållinjen när Johan satts ur spel. Bara minuten efteråt fick de ännu en jättechans när en av våra försvarare en bra bit upp i banan vid sidlinjen tappat bollen som sisteman. Johan gick dock ut och skar av en hel del av vinkeln när Framspelaren i splendid isolation sprintade mot mål. Kanske var det inte så men det såg ut som att han försökte avsluta mellan benen på Johan. I vart fall lyckades det i så fall inte för Johan räddade säkert.

Vi förtjänade i en synnerligen händelserik och chansrik match segern efter en första halvlek där bollen till säkert 70 % befann sig på Frams planhalva men vi kunde ändå förlorat när vi verkade lite oförberedda på Frams allt mer chansartade slutoffensiv när de flyttade upp hela laget jättehögt vilket alltså så när gett dem ett segermål.

För Maksym – och därmed laget – slutade matchen riktigt i moll när han med bara 20 sekunder kvar av matchen på något sätt fastnade i gräset (ingen motståndare i direkt närhet) och skadade knät så att han förmodligen inte kan spela mer den här säsongen. Truppen tunnas ut allt mer och en förening med mindre bredd än vi kunde hamnat i en rejäl kris medan vi nog ändå ska kunna ställa hyfsat slagkraftiga lag på benen i den jämna slutspurten.

Med Uppåkras minst sagt sensationella förlust hemma mot Billeberga, Rosengårds vinst över Borstahusen och Husies klara förlust mot Furulund är vi trots dagens poängtapp (det första mot lagen på undre halvan) fortfarande helt med i racet om en kvalplats. Däremot blir Rosengård FF som nu tog sin 9:e raka seger nog svåra att nå för alla andra lag.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 8-8 Avslut utanför: 10-1
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Maksym Romanko 1 2 0 0 0 0
Ahmed Kaheel 1 0 0 1 0 0
Hamuda Mhana 1 0 0 0 0 0
Mathias Riebe Knutsen 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Johan Lundholm 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 18 maj 2018, 19:00 AIF Barrikaden - BK Fram 2 - 1